Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. december 02. 08:51 - wasi

MTL drip: IGO W3

hqdefault.jpgEgy drip tank általában 3 dologra jó:

  • Hatalmas gőzöket eregetni
  • Liquidet kóstolgatni
  • Akksikat lemeríteni

Ebből a 3 dologból ez a tank csak egyet tud, de ez a lényege!

Kinézetre olyan mint egy török imaház, de jól egyben van. 22 mm átmérőjű és a drip tip-el együtt 48 mm magas. Nem egy óriás.

20191123_131112.jpg

Egyben van, a szépség meg relatív.

A tankban 5 szerelő oszlopot találunk, amiből a középső a negatív, a külső négy pedig a pozitív. Adja magát, hogy ebbe aztán lehet tenni tekerést bőven. Neten van leírás, kép, videó, hogy miképpen lehet bele tenni dual, vagy akár quad coilt, vertikálisan, horizontálisan, vagy ferdén. Azt gondolhatnánk, a lehetőségek száma végtelen, azonban ezt pár dolog lekorlátozza.

Az egyik például a tank mérete és arányai. 22 mm-es átmérőbe - amiben ráadásul benne van 5 oszlop,- nem lehet akár milyen hosszú tekerést rakni, pláne nem vastag drótból. Aztán a pereme és levegő nyílása is igen keskeny (1.5 mm) és ez a tekerés átmérőjét máris megszabja - max. 2.5, de még inkább 2 mm-es magra lehet tekerni.

20191123_131351.jpg

Nem sok hely van benne a drótnak.

Az első fejtörést az okozza, hogy a paláston 3 levegő rés van és a top cap-en is, de a kupakon az egyik csak 3 kis lyukból áll. A rések elhelyezése a top cap-en a palásthoz képest pedig úgy történt, hogy akár hogy tekergetjük, csak az alábbi képen lehet használni a réseket: 1 dl rés; 2 dl rés; 1 mtl lyukak. Tehát egy tekeréssel lehet dl és mtl módban használni, kettő tekeréssel pedig dl módban. 3 vagy 4 tekerés nem lehet, mert nem kap levegőt. Akkor meg minek ennyi oszlop? Hogy foglalja a helyet a kazánban? Az már csak hab a tortán, hogy az oszlopon lévő lyukak olyan szögben állnak, hogy még véletlenül se könnyítse meg a tekerés behelyezését. A kezdő képen lévő tekerések felével már boldogok lehetünk.

20191123_134251.jpg

Nem is tudom szemléltetni, hogy milyen kicsi, de ez az ideális bele.

Előbbiek miatt a tankba illő tekerés paraméterei: 2 mm-es mag, vékony drót, 6-8 tekerés és max. 2 db.

Én 1 db, 30-as SS drótból tettem bele 8 tekerést, 2-es magra. Nem egy tipikus drip coil a maga 2 ohm ellenállásával és persze nem is mi leszünk ezzel a gőz okádó sárkány. Vattázni a beszerelés előtt kell, mert utána nincs annyi hely, hogy áthúzzuk a vattát a magon. Egyenlőre nem is próbáltam bele más tekerést, mert ez így kimondottan meglepetést hozott.

20191123_134825.jpg

Van benne bőven vatta, de marad is hely a levesnek.

A gőz mennyisége tulajdon képen elegendő. Nem driphez méltó, de bármelyik mtl, vagy szűkebb dl tankkal felveszi a versenyt, szóval simán el lehet pöfékelni vele. Ami viszont igazán meglepett, az az íz! Egyszerűen fenomenális! Kicsike tank, egyetlen apró tekeréssel és mégis igazi ízbomba. Nagyon tisztán, zamatosan hozza a gyümölcsös liquideket és édesen, zsírosan a sütis ízűeket. Perfect.

És ez még nem minden, ugyanis mindezt 10 watton teszi, ami 2 ohmmal kb. 2.25 amper terhelés, vagyis egy akksi is bőven elég egy napig, 2 akkumulátoros moddal pedig kimegyünk a világból mire lemerül. 

20191123_210615.jpg

Balra két dl, jobbra 3 mtl lyuk.

Nincs nagy gőze mint említettem, de ez azt a további pozitívumot hozza, hogy alig fogyaszt folyadékot. Kis mérete és vékony pereme ellenére lehet bele annyit csepegtetni, hogy 25 slukkig (megszámoltam) nem kell újra cseppenteni. Összehasonlítás képen, van olyan drip-em, amit 3 slukkonként kell újra tölteni.

20191123_135014.jpg

Összességében tehát nem egy gőz bajnok, viszont zseniálisan hozza az ízeket és ezzel a tekeréssel nagyon-nagyon kíméli az akksit.

Tehát visszatérve az elejére: nem ereget nagy gőzöket, de nem is meríti az akksit és liquidet kóstolgatni tökéletes.

Pro

  • Kiemelkedő íz visszaadása van
  • MTL tekeréssel folyadék és akksi kímélő
  • Kis mérete ellenére sok slukkra elegendő folyadék fér bele

Kontra

  • Nehéz felújítani, mert kicsi benne a hely
  • Érthetetlen felépítés és levegő kiosztás
  • Kicsit lötyög a top cap, de nem folyat, csak letekerésnél elpörög
  • Nem az a tipikus drip, gőzt okádni nem lehet vele
  • Eléggé melegszik

Használhatóság 9/10 - mert annak kell értékelni ami: egy mtl drip-nek és annak nagyon jó

 

Címkék: rda mtl Igo w3
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr815321330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.12.03. 12:01:54

Meggyőződésem volt, hogy 4 tekeréshez, 4 levegőjuk dukál, ezálltal e kazán is bekerül a szoba légkörét hamar elhomályosító kazánok közé (amiket alkalomszerűen ugyan, de akkor igen nagy örömmel használok).

Ez viszont, nem csupán külalakra elrugaszkodott műremek, de nyakatekert logika szerint lehet, csak beüzemelni.
Amik közül egyiket sem bánom...
Már kézbevételkor sejteti, hogy itt valami különlegessel van dolgunk; bizony ;) -az íz Mtl-ben fantasztikus!!!
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása