Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. november 25. 09:08 - wasi

POD: Eleaf iCare Mini

20191120_165918.jpgTök jók a nagy gőzök, finomak az MTL tankok, drip-ekkel is jókat lehet mókázni, de van egy csomó helyzet, amikor egyik sem praktikus, nem kényelmes. Pl.: ha bicajozni megyek, nem szívesen cipelem a két akksis mod-ot csere tankkal, liquides flakonnal, szerelő készlettel. Vagy ha strandolni megyek és a rövidgatyán csak egy zseb van, azt nem akarom tele tömni azzal a 6 kg cigis cuccal, amivel egyébként járok. Ezekre a helyzetekre kerestem megoldást egy pod személyében. A választásom az Eleaf iCare Mini-re esett.

Mint mindennek, egy pod-nak is vannak előnyei és vannak hátrányai, amik egyértelműen elkülönülnek. Egy pod pici, könnyű, bárhol elfér, nem kell vele semmit csinálni, egyszerűen csak szívod, meg néha megtöltöd és kész. Viszont egy pod nem lesz finom, nem lesz nagy gőzös, nem fog kibírni egy napot, tehát van bőven kompromisszum, amit meg kell kötni. Nincs olyan, hogy kicsi, kevés liquidet fogyaszt, de hatalmas gőzöket ereget.

Persze pod és pod között is van különbség. Vannak ducik, hosszúak, meg vannak kicsik. Az iCare Mini a nagyon pici. Nem is tudom, hogy van-e ennél kisebb. Mindössze 40 g (kevesebb, mint egy 18650-es akkumulátor), a PCC-vel együtt pedig 100 g.

20191118_190326.jpg

Tényleg nagyon pici.

20191118_190455.jpg

Nem csak pici, vékony is. Oldalt a folyadék szint kémlelő.

Aztán vannak cserélhető porlasztósak, meg azok amelyiknél a tankot egyben kell cserélni, kvázi eldobhatóak. Én a cserélhető porlasztósat választottam, abból is az 1.1 ohm-osat, de van 1.3 ohm-os is. Nem biztos, hogy bármiben jobb ez a fajta, de valamiért ez tetszett.

20191118_191036.jpg

Az aprócska porlasztó.

Vannak amiket nem lehet liquidel tölteni se, ezeknek nem sok értelme van, ezért ezt persze lehet. Papíron 1.3 ml fér bele, ami talán igaz is, de 1 ml-nél többet nem lehet belőle kiszívni, mert a porlasztó oldalán alul és felül is van két lyuk, amin a vatta kapja a levest és az alá nem célszerű szívni, tehát mindenképp marad benne valamennyi. Oldalt lehet látni, hogy meddig van és egy csík jelzi, hogy meddig kell tölteni.

20191118_190904.jpg

Betöltő nyílás, porlasztó a levegőszabályzó lyukakkal, és szipka, ami egyben csavarhúzó is.

A folyadék töltő nyílás jó nagy, bármilyen flakonból tölthető. A porlasztót rá kell tekerni a levegő csőre és az egészet beledugni a folyadékba. A levegő 5 állásban szabályozható, de teljesen kinyitva is annyira szűk, hogy én nem zártam rajta sose. A szívó csövet kézzel be kell tekerni, majd a szipka belső felén található nyílást csavarhúzóként használva, jól rá kell húzni. Ez nagyon okos megoldás, nem kell hozzá semmi eszköz.

Aztán van amelyiknél nyomni kell a tűzgombot, meg van vákuum kapcsolós, amit csak szívni kell. Az enyém a csak szívós fajta, semmi gomb, semmi állítási lehetőség.

20191118_190739.jpg

A pod és a szipka.

Használat

A beüzemelés pofon egyszerű: porlasztót beteker, folyadékot tölt és lehet szívni. Semmit nem kell csinálni vele. Baromi kényelmes, hogy ingzsebben, rövidnadrágban, a táska alján elfér. Mivel nem kell nyomni gombot, nincs billentyűzár sem, ezért ahogy felkaptam, már szívhatom is. Ez még otthon is hasznos, mert ha a konyhapulton szem előtt van, bármikor felkaphatom jövet-menet 1-2 slukkra. Nincs rajt slukk számláló, de nem átallottam leszámolni: újkorában pontosan 100 slukkot bírt a kis akksi, ami alatt 1szer kellett folyadékot tölteni bele. Ebből két dolog következik: 1. nyugodtan el lehet indulni vele boltba, vagy a játszótérre, a 100 slukk elég lesz 1-2 órás elfoglaltság mellé; 2. a folyadék fogyasztása kb. 1.5 ml/100 slukk, ami napi szinten nekem 5-6 ml folyadékot jelent. Ami pozitív, hogy a pod merítési karakterisztikája nagyon jó. A 100-ból 95 slukkig nem venni észre hogy merül. Tehát lehet hogy csak 5w-ot tud, de azt szinte a teljes lemerülésig jól hozza. Nem az van, hogy az elején 50 slukk gőzöl rendesen, aztán 30 úgy ímmel-ámmal, 20 meg sehogy, hanem kiegyensúlyozott végig.

Azonban a fenti két dolgot kicsit boncolgassuk még.
A 100 slukk nem feltételez túl nagy teljesítményt, de akár egy délelőttöt is ki lehet bírni vele. Papíron 320 mAh a kapacitása, ami szerintem nincs annyi, de a lényeg, hogy 100 slukk. Standard micro usb-vel tölthető és max 1 óra alatt fel is tölt. Ezt a kapacitást tovább növeli, hogy a készletben adtak hozzá egy PCC-t, ami 2300 mAh. Erről elvileg 7-szer, gyakorlatban inkább 6-szor fel lehet tölteni a pod-ot.

20191118_190558.jpg

Hihetetlen, de még így is zsebbarát.

Ez a PCC hihetetlenül nagy okosság. Ha mindig kéznél van, a pod gyakorlatilag sose merül le. Elég a külső akksit pár naponta (!) feldugni töltőre, a pod-ot meg szükség szerint bele csúsztatni és sose maradunk delej nélkül. A PCC is kicsi, még ez is simán hordható zsebben. A pod finoman csúszik bele, mágnessel oda is tapad. Nagyon nagy szabadságot ad, hogy nem kell naponta 2-3x töltőt keresgetni, akksikat cserélgetni, stb. Ezzel a külső akksival ki van maxolva az igénytelenség, mármint olyan szempontból, hogy semmi figyelmet nem kell fordítani arra, hogy egész nap tudjon gőzölni az ember.

20191118_190622_1.jpg

Sokféle színnel jelzi az akksik töltöttségét.

Maga a pod és a pcc is zöld-sárga-piros világítással jelzi a töltöttség állapotát, illetve a töltés állapotát is külön villogással. További remek dolog, hogy a pod a pcc-re dugva is szívható, tehát ha nem zavar, hogy így 4x olyan vastag (de még így is vékonyabb, mint némely mod), akkor talán 3 napot is kibír egy feltöltéssel (bár ezt nem próbáltam).

20191118_190657_1.jpg

Így is szívható és még így sem zavaróan nagy.

A másik dolog a folyadék fogyasztás, ami mint írtam, elég kevés. Ebből pedig az következik, hogy se íze se gőze, kár szépíteni. Persze nem is kell egy pod-ot összehasonlítani egy nagy gőzös DL-el, de itt tényleg kevés a gőz, kb. annyi mint egy analóg ciginek (ami nekem már kevés) és az íz is csak akkor volt elfogadható, ha dupla adag aromát kevertem a liquidbe. Emiatt viszont akár mennyire is kényelmes, gyors, egyszerű és ezért praktikus, sose szerettem meg. Ez a porlasztó tud többet is, tehát a gőz mennyiség a pod konstrukciójából fakadóan ilyen kevés. Tényleg el lehet vele menni a boltba, meg a strandra, de alig vártam mindig, hogy haza érjek és elő vegyek egy normális tankot. Gyakorlatilag csak vészmegoldásnak használom, jó erős és aromás folyadékkal, mert egyszerűen nem elégíti ki a gőzölés iránti igényemet. Másik porlasztót ugyan nem próbáltam, de ez kb. 5 watt-ot tud, nem hiszem, hogy érzékelhető javulást hozna bármilyen más tekerés bele.

Pro

  • Nagyon kicsi, ezért roppant praktikus, bárhol-bármikor
  • A PCC-vel nagyon hosszú üzemidő érhető el
  • Kényelmes a vákuumkapcsoló és a pod teljesen gondozás mentes
  • Nem utolsó sorban pedig nagyon kicsi

Kontra

  • Kevés íz, kevés gőz
  • Nem lehet vele semmit csinálni (szerelni, állogatni, cserélgetni dolgokat)
  • Egyszer beragadt a vákuumkapcsoló és fűtött mint az állat, amíg ki nem tekerem a porlasztót, miközben az égett
  • A szipka eléggé koszolódik, mert némi folyadék is jön fel belőle, meg a kialakítása eléggé nyál fogó és oda bele ragad minden por és piszok

Használhatóság 5/10 - mert amilyen jónak tűnt az elején, a kevés íz és gőz miatt mégse használom. Amúgy 5-6 ml folyadékkal ki lehet húzni egy napot, ha nagyon muszály.

Címkék: pod pcc Eleaf icare
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr1115313076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.11.27. 09:57:58

Vésztartaléknak, amolyan pót podnak mindenkinek ajánlott, hogy legyen egy a közelbe.
Nincs meglepetés; szívod és működik.
Még egy kevés gőz is jön belőle.
Persze ez kifelyezett előny, ha vezetés közben ki szeretnél látni a szélvédőn!

A fenti készülék vitathatatlan pozitívuma a cserélhető porlasztó.
Egy kis heckeléssel (alacsonyabb ellenállású tekeréssel) még talán javítható is az íz-gőz minőség...
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása