Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. december 16. 08:55 - wasi

2. mod: Vapor Storm Puma baby

20191209_174123.jpgVannak tankjaim, amiket 10, vagy 15 esetleg max. 20 watton hajtok. Ezek jellemzően 22 mm átmérőjűek, mtl-ek, vagy szűk dl-ek, de viszonylag sokat vannak használva nap mint nap. Nos ezekhez feleslegesen nagy egy 2 akksis mod, mert egy darab 18650-es akkuval is több mint fél napot ki lehet bírni. Tehát képbe kerülnek a single mod-ok, ami viszont ha már 1 akksis, akkor legyen minél kisebb és könnyebb. Ehhez elég jó választásnak tűnt a Vapor Storm Puma baby.

Ez egy meglehetősen kicsi mod: 82*40*24 mm-es és a legfontosabb, hogy 47 g (annyi, mint egy 18650-es akkumulátor !). Hihetetlenül könnyű, ergonomikus, jól kézre áll.

20191213_082131.jpg

Olyan transformers-es...

Azért ilyen könnyű, mert az anyaga ABS, vagyis műanyag, de ettől nem kell félni. Elég masszív, merev, nem recseg, mégis puha tapintású. A hátlap mágneses és elég jól zár, pedig már elég sokat hordtam mindenféle zsebben, mégsem lötyög vagy kotyog. Jól is néz ki, szépek az ívek, dizájnos a külleme és nem akad el sehol.

20191213_082249.jpg

Kényelmes és abszolut jól zár.

A tűzgomb kellemes nyomáspontú, a + - gombok is határozottan veszik az utasítást, bár elég hangosak. Este, mikor a család már alszik, a power gomb kalapácsütésként zeng a félhomályos nappaliban és ez sokszor zavaró. 5 klikkel tudjuk ki és be kapcsolni, alvó mód nincs.

20191213_082139.jpg

Szép és vékony. A kijelző mélyen ül, ezért védve van, de gyűjti a szöszöket.

80 wattot tud, ami szerintem bőven elég. Egy akksira úgy se teszek olyan tankot, ami több mint 80 wattot kér, sőt 99%-ban 15-20 watt között üzemel. A vari watt módon kívül tud még TC-t SS, Ti és Ni dróthoz, de én ezt nem használom. A kijelzőn mutatja az ellenállást, a feszültséget, a beállított teljesítményt és ennyi, nincs tovább. Úgy értem nincs más állítási opció, nincs menü ami be lehet lépni, nem számolja a slukkot, nincs szín, vagy fényerő állítás, nincs semmi más.

20191213_082218.jpg

Ha a tudása ennél kevesebb lenne, már mecha lenne.

Kicsit zavar, hogy nem lehet rajta semmit nyomkodni, de ha jobban bele gondolok, ez az előnye is. Ez egy rohangálós egy akksis mod, mtl vagy kis dl tankkal, nem kell ezen semmit állítgatni. Belövöm a wattot, aztán csak tűz gomb, ennyi. Ha játszogatni akarok előveszek egy másik mod-ot. Ez kicsi, könnyű és buta, de pont erre van szükségem hétfő reggel, amíg beérek a munkába. Apropó egy dolgot mégis csak tud, mégpedig, hogy van előfűtés. Kb egy másodpercig 125% feszültséget ad a tűzgomb megnyomása után, majd automatikusan beáll a 100%-ra, ami szerintem tök jó dolog, viszont ha nem lenne jó, akkor is ez van, mert kikapcsolni nem lehet.

Használat

Két idegesítő dolga van. Az egyik, hogy az 510-es csatlakozó nagyon "sekély": kb. másfelet lehet tekerni a tankon és már meg is szorul. Ezt még tetézi azzal, hogy a csatlakozó rugója nagyon erős és ezek így együtt azt eredményezik, hogy amikor le akarom venni a tankot, egyet tekerek és már ki is lőtte a kezemből. Még eddig emiatt nem törtem össze egyet sem, de szerintem előbb-utóbb ez lesz. A másik a watt állítás: ha folyamatosan nyomom a + gombot, akkor szépen lassan tizedenként teker felfelé, amíg 1 wattot átteker, aztán begyorsul és egész wattokat ugrik. Ez jó is lenne így, de a gyakorlatban úgy néz ki, hogy 3 másodperc alatt tekeri 10 wattról 11-re aztán meg egy másodperc alatt 20 watton van. Tehát ha 10-ről 13 wattra akarom állítani, akkor vagy oda vissza nyomkodom, mert állandóan túl szalad, vagy 30-szor kell megnyomnom a + gombot.

20191213_082321.jpg

Kis tankokkal nagyon praktikus.

Ezeket leszámítva viszont abszolut használható mod. Szinte csak jót tudok róla mondani: jól fogyasztja az akksit, látható a kijelző tűző napon is, kicsi és könnyű, kényelmes, nagyon masszív mégis jó tapintású, 24 mm-es tankok is elférnek rajta. Ugyan nem lehet rajta semmit állítani, de úgy gondolom nem is kell. Arra a használatra amire kerestem, tökéletes és mindenkinek ajánlanám. Tölteni is nyugodtan lehet, mivel egy akksi van csak benne, nem kell feltétlenül külön töltő hozzá.

Pro

  • Kicsi, könnyű, de mégis masszív
  • Jól látható, kezelése pofon egyszerű
  • Munkába járós rohangálósnak tökéletes

Kontra

  • "Buta", nem lehet rajta semmit állítani

Összességében 10/10 - mert bár nem tud semmi, de nem is kell, hogy tudjon, cserébe pedig zsebbarát, szép és könnyű. Mondom ezt úgy, hogy van egy olyan mod-om is, ami szintén 1 akksis és indokolatlanul sokat tud.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr6815344868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.12.30. 09:48:23

Köszönjük, hogy felhívtad a figyelmünket ezen egyszerű, de nagyszerű mod-ra.

Szeretett Cuboidom hirtelen elvesztése óta hasonlót keresek.
Kicsi, könnyű, cserélhető akksis, az állítási lehetőség pedig pont elég.
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása