Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2020. január 10. 15:15 - wasi

Mesh RTA: Themis

themis_rta_mesh_version_6.jpgNagy reményekkel vettem meg első mesh tankomat. A mesh lapokról nagyon jókat mondanak íz visszaadásra, gőz mennyiségre, ramp up time-ra, ezért különösen örültem, amikor elég kedvező áron kaptam, egy elég jónak mondott tankot. Ez lett a DigiFlavor Themis Mesh RTA-m. A mai napig használom, de mondjuk úgy, hogy nem rendeltetés szerűen...

A tank első benyomásra iszonyatosan masszív, vastag, tömör fém az egész és nagyon nehéz. Papíron 25 mm-es, de inkább 26 mm a teljes szélessége, emellett 55 mm magas, tehát inkább vaskosnak hat és vagy 100 g. 5 ml az elméleti kapacitása és bele is fér annyi.

20191229_125357.jpg

Nagyon masszív, tekintélyes darab. Jól néz ki, de súlya is van hozzá.

Tölteni felülről lehet két megfelelő méretű nyíláson keresztül, a top cap pedig olyan bajonett zár szerűen jön le. Ötletes megoldás, nem kell csavargatni 2 percig, csak egy felet fordítunk és már le is vehetjük. Nem szorul rá sose, de nem is folyatott még egyszer se, teljesen jól működő dolog ez így.

20191229_125409.jpg

A szilikon tök jól zár, nagyon praktikus megoldás a levétele.

Az alsó szorító gyűrűt letekerve a decket ki lehet húzni a palástból és úgy ügyködhetünk vele. Ez sem egy szokványos megoldás, aminek nem igazán látom előnyét, de probléma sincs vele, tehát jó ez így.

20191229_125443.jpg

Nagy kazán tér, kivehető deck.

20191229_125823.jpg

A fentről levezetett levegő oldalt ezeken a lyukakon megy be.

Levegő vezetése fentről be, majd oldalra történik - mesh lapnál nem is lehetne ez másképp. Ennek előnye, hogy így szivárgás mentes a tank, de van hátránya is, amire később még vissza térek...

A deck jó nagy méretű, könnyű felújítani. Az érintkező pofákat egy csavarral lehet állogatni, ami mesh laphoz mérten indokolatlanul nagyra nyitható, de ennek még hasznát vettem...

20191229_130334.jpg

Minden része nagy, széles és hosszú - könnyű benne dolgozni.

A vatta vezető igen széles, rengeteg vatta bele fér, de ha a mesh alá annyi vattát teszünk, hogy még se fér a vezetőbe, akkor nyugodtan lehet ollóval formázgatni (sőt kell is), a kazántérben van bőven hely.

A szokásos felszereltség mellé a csomagban adnak még 2 db SS, 2 db KA1 és 2 db Ni80 mesh lapot, amik akkorák, hogy el is lehet felezni, vagyis 12 db mesh lappal kezdhetünk neki az összeszerelésnek és kezdhetünk kísérletezni, hogy hogyan is lesz ez a legjobb ízű és gőzű tank a világon.

Használat

Mutatom, hogy nekem melyik verzió jött be a legjobban:

20191229_125742.jpg

KA1 4 core fused clapton, 0.25 ohm

Hm?! Bizony...

De hogy mit is keres egy 4 core fused clapton a mesh tankban? Nos ez nagyon egyszerű. A büdös életben nem sikerült úgy megépíteni mesh lappal, hogy ne égessen, vagy hogy legyen íze, vagy hogy legyen gőze; vagy, hogy bárhogyan élvezhető legyen egy kicsit is. Előre bocsátom, ez valószínűleg csak az én b@lfaszságom, de egyszerűen sose lett jó, pedig próbálkoztam sokat.

Ha kevés vattát tettem - pillanatok alatt égetett; ha sokat tettem, akkor jobb lett, de akkor is égetett. Aztán ha brutálisan sokat tettem (de ekkor már annyit, hogy a vatta vezetőbe csak az 1/3-a fért, a többit le kellett nyirbálni), akkor volt 1-2 építés ami tűrhető lett, de sose volt jó. Az biztos, hogy a vattázása nem egyszerű, mert ha a vezetőből kilógó mennyiséget nem megfelelő szögben vágjuk, akkor vagy nem nedvesít, vagy a szánkba fog fröcskölni. 1 csomag vattát simán el lehet használni csak arra, hogy a megfelelő mennyiséget és formát próbáljuk eltalálni. Szerintem a sima 3 mm-es magra tekert dróthoz képest olyan 3-4-szeres mennyiségű vatta az ideális és a kilógó részek palástra merőleges vágással formázva, de ezt biztosan nem merem állítani.

A mesh lapokkal is jó sokat szórakoztam. A nagyon apró szövésű 500-as, 200-as SS lapok nagyon kis ellenállást adnak, ezért 100 W-ot simán elkérnek. Ezzel még nem is lenne baj, de a 100 W-on meg annyira pillanatok alatt világítva izzanak, hogy a vatta egyszerűen nem tudja pótolni a felületén elpárolgott folyadékot - ergó éget. A nagyobb lyuk kiosztású és főleg nagyobb ellenállású KA1 lapok sokkal kezelhetőbben viselkednek, 0.20-0.25 ohm körül már elég 50 W nekik és a felizzásuk is "lassabb", de a drótokhoz képest ez még mindig a pillanat műve csak. Vágtam hosszút - rövidet, keskenyet - széleset, sőt olyat is, hogy a közepét kivágtam a lapnak, hátha úgy több folyadékot kap, de sehogy se volt jó.

Aztán ott van a levegőzése. Ez a rendszer annyira szétdobja a levegőt, hogy borzasztóan könnyű és lágy lesz tőle a gőz. De ezt nem jó értelemben kell érteni. Olyan mintha falsot szívnék, túl sok a levegő, a szűkítéssel se lesz jobb, mintha lyukas szívószálon keresztül szívnám. Erre persze emelem a teljesítményt, hogy több gőz jöjjön és tömöttebb legyen a pára, de akkor meg éget és még mindig nem jó. Aztán még emelem a wattot és még jobban éget és kidobom a francba belőle a lapot...

Szóval így jutottam el arra, hogy mesh lap helyett dróttal használom. A levegőzése óriási, ezért óriási tekerés kell bele, hogy masszív legyen a gőz. Szerencsére a szorító pofák kellőképp nyithatóak, ezért bele fér vastag drót is, hosszúságra meg aztán pláne nem lehet panasz. Sima 26-os drótból szerintem 16 menet is bele férne, ami elég ritka. Kell is bele minél nagyobb és így egészen használható lesz a tank.

20191229_130546.jpg

Van benne fém...

Tehát brutál nagy tekerés, 50-100 W és használható lesz. Más kérdés, hogy a Themis-nek van külön dual coil-ra tervezett tankja, ami tök ugyan ez, csak a deck nem mesh laphoz van, hanem dróthoz tehát az a tuti, de ezt csak így tudtam megmenteni a kukától.

20191229_131344.jpg

Csodálatos!

Egyébként nem kimondottan jó ízű, bár nem is rossz. A folyadék kapacitása szerencsére 5 ml és ezzel a használattal kell is ennyi. A levegőt is el lehet találni, de tökéletes azért sose lesz, csak olyan elfogadható.

Összefoglalva tehát mesh tank-ként nálam megbukott és dróttal is eléggé behatárolt, hogy mivel lehet munkára bírni. Illetve ha találunk bele valami használhatót, akkor sem lesz igazán jó ízű, csak arra jó, hogy óriási gőzöket eregessünk. Sajnos 10-ből max 5 pontot tudnék rá adni, de nem adok azt se, mert nem úgy használom, ahogy kellene... Ha jól meg tudnám építeni, nem lenne kifogásom ellene, mert ötletes a felépítése, jó a konstrukció.

20191229_131608.jpg

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr9115400996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2020.01.14. 10:26:13

Nem sok mesh kazánt volt alkalmam kipróbálni, de azok egyike sem "muzsikált" rendesen.

Egy kicsit az az érzésem, hogy kényszeredetten szeretnék a drótot felváltani-helyettesíteni.
Természetesen támogatom az újításokat, amennyiben pozitív változást eredményez (pl.: üvegszál ->vattára), de ez nem mindig jön be.
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása