Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. november 25. 09:08 - wasi

Az univerzális: Eleaf Lemo 2

lemo2.jpgAjándékba kaptam egy Eleaf Lemo 2 rta-t, aminek nagyon örültem, azóta pedig meg is szerettem. Hogy miért, azt elmesélem ebben a posztban.

Ami elsőre szemet szúrt, azok az arányai. 22 mm átmérőjű és 76 mm magas. Az, hogy ilyen hosszú/magas, kedvező a folyadék kapacitását tekintve (3.8 ml papiron), de ránézésre furcsának, viselésre pedig kényelmetlennek tűnik. Aztán a mindennapokban nem annyira vészes a zsebben hordása, de érezhető, hogy nem egy 45 mm-es tank lapul a mod tetején, hanem egy ugyan akkora, mint maga a mod.

20191124_140651.jpg

Meglehetősen karcsú.

20191124_142513.jpg

Nem kicsi na.

A második ami feltűnt, hogy a drip tip lötyög. Olyan érzés, mintha ki akarna esni, de éppen nem esik ki. Zsebből ki-be félek, hogy elhagyom. Lehet egy O gyűrűvel ezt orvosolni lehetne, de nem próbáltam. Aztán a drip tip fém és nagyon hajlamos a koszolódásra, nagyon ragad rá minden, sokszor törölgetni kell.

És ha már a negatívumoknál tartunk: a folyadék töltés a Lyche-vel azonos módon a top cap oldalán, és ugyan olyan keskeny nyíláson történik. Ez még mindig nem tetszik, de azóta beszereztem megfelelő csőrű flakonokat, így ez már nem okoz gondot.

20191124_140716.jpg

Ezzel a csőrrel a tuti.

Ezekkel viszont el is mondtam minden rosszat róla, jöjjenek most a pozitívumok.

Keskeny, ezért egy akksis mod-ról sem lóg le. Minden eleme saválló, ezért nem kopik és jól tisztítható, a deck bázis is széttekerhető.

20191124_141030.jpg

Top cap az üveggel, bázis, levegő cső, deck, drip tip.

Alsó levegő vezetésű és alul is kell állítani a levegőt. Ezzel kapcsolatban roppant kellemeset csalódtam a tankban. A levegő szabályozó gyűrűt tekergetve, valósan állítható a levegő mennyisége, a szívás érzet fokozatosan átmegy DL-ből MTL-be. Ok, persze az a tank, amiben a tekerés alatt ekkora levegő lyuk van (3 mm), sose lesz MTL, de ez kimondottan ahhoz közeli élményt nyújt. Ez a legnagyobb erénye, hogy reggel szűkre véve mtl-ezek, aztán napközben kinyitva dl-ként használom és nem kell tankot cserélnem közben. Ha nyaralni mennék és csak egy tankot vihetnék, ez lenne az, mert ez minden napszakban megállja a helyét. Leginkább ezért nevezem univerzálisnak.

OFF

Más DL tankok nem működnek jól szűk levegővel, mert amikor a tank külsején lévő leszűkített nyíláson, vagy lyukon megy be a palástnál a levegő - ott összeszűkül, aztán a tekerés alatti nagy lyukon (mivel az nincs szűkítve) át megint kitágul és emiatt örvényes lesz a levegő a szívásérzet pedig kellemetlen. Ennek persze van egy tolerancia tartománya, de ha arányaiban túl nagy a bemenő oldali légrés és a tekerés alatti légrés közti különbség, egyszerűen kellemetlen lesz szívni. Ezért nem lesz DL tank sose MTL, hiába szűkítem a külső oldalon a légrést.

Tehát alkalmas mtl és dl használatra is egyben a tank, de ahhoz meg kell találni a megfelelő tekerést, ami mindkét tartományban működik. Én először vékony drótokkal próbálkoztam, mert azért nem egy nagy levegős dl-nek éreztem. 28-as és 26-os drótot próbálgattam, ami szűk levegővel jó volt, de nem gőzölt kellőképp, maradt benne kraft, amit nem tudtam kiaknázni, de 15 watt felett megégtek. Aztán ahogy utána olvasgattam, még vastagabb drótokat ajánlanak hozzá, amire én nem gondoltam, már csak a belső méretei miatt sem. Próbaként bele tettem egy prebuilt quad coilt 0.36 ohm-al és láss csodát, működött. De még hogy! Csak akksival nem bírtam, mert akkoriban egy single mod-on volt szolgálatban. Kellett találni valami köztes utat, úgy hogy maradtam a régi bevált 24-es drót-nál és abból is kanthal, hogy kíméljem az akksit. 8 tekerés, 0.85 ohm, ami szűk levegővel 14-15 watt, nyitott állásban 20 watton tökéletes, méretes gőzöket ereget.

A tekerés behelyezése csak elsőre bonyolult. A rögzítő csavarokat kitekerve van két vezető lyuk, amin át lehet dugni a drótot. Rá kell jönni, hogy mekkora lábat kell hagyni, illetve azt hol kell derékszögben meghajlítani, hogy át lehessen dugni a lyukon, de ha egyszer meg van, akkor sose csúszik ki, nem lazul ki a csavar alól, nem lesz érintkezési gondja.

20191124_141448.jpg

Valahogy így kell a lábaknak állni

20191124_141526.jpg

A csavarok alatti lyukon kell átvezetni a lábakat. A léellátás Kayfun rendszerű.

20191124_141714.jpg

Ha egyszer sikerül jól betenni, örökös a tekerés.

Vattázása Kayfun-rendszerű. A 3 mm-es magba kellő mennyiségű vattát lehet tenni, amit a lévezető nyílásig kell levágni. Ezt vagy úgy csináljuk, hogy a palástot rátekerve vágjuk méretre és oldalra tömködjük, vagy egyszerűen méretre vágjuk a nyitott decken, majd a lévezető felett eligazgatjuk és rátekerjük a palástot. Én utóbbi módon csinálom, szerintem így egyszerűbb és sose volt vele gondom. Mutatom:

20191124_142034.jpg

Eddig kell vágni a vattát.

20191124_142205.jpg

Oldalról. Használatra kész.

Mutatnám a másik módszert is, de nem tudom, mert a palást úgy rá szorult a levegő csőre, hogy nem bírtam leszedni. Szokott ilyet csinálni, ezért nem is azt a módszert használom.

20191124_142234.jpg

A palást és a levegő cső összegyógyul. A levegő rés keskeny, de simán elég.

Ízre nagyon jó, sima drótokkal is kellően aromás, a gőz mennyiségével pedig jól lehet játszani a levegőt és a teljesítményt szabályozva. A tekerés fel-le állítása érezhető torok hatás változást eredményez, tehát kaparós cigi feelinget is be lehet állítani, de selymes gőzölésre is alkalmas.

Összességében tehát egy nagyon jól használható tankról van szó, ami megfelelő tekeréssel (szűk) DL és MTL módban is használható, éppen milyen kedvem van. Egyetlen negatívuma az hogy hosszú és 2 akksis mod-on bután néz ki, mert keskeny is.

20191124_142434.jpg

Pro

  • Valós MTL érzetet nyújt, de DL-ként is kielégítő
  • Kellő folyadék kapacitás
  • Keskeny
  • Nem szivárog
  • A tekerés nem tud kilazulni
  • Halk

Kontra

  • Hosszú/magas
  • Keskeny töltő nyílás
  • Fém drip tip, ami kicsit lötyög

Használhatóság 8/10 - mert a magassága miatt sokszor inkább kisebb tankot viszek magammal, de otthon tökéletes. Napi folyadék fogyasztásom 10-12 ml.

 

Címkék: rta dl mtl eleaf lemo 2
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr3615318222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.11.27. 09:24:38

Szerintem is a legjobb választás annak aki Kayfun rendszerű kazánt keres, annak árának töredékéért.
Nekem nem ez a fő gőzképzőm, de mindig a táskámban van.
Kb.: 1 hónapja töltöttem meg és bármikor előveszem; egyetlen szörcsenés nélkül ott folytatja ahol abbahagyta ;)
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása