Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. december 13. 08:31 - wasi

MTL: Taifun GT2

taifun.jpgKövetkező bejegyzésemben egy méltán híres mtl tankról, a Taifun GT2-ről írok. Ikonikus tank, aminek kimondott rajongó tábora van, de én objektíven próbálom megosztani tapasztalataimat vele kapcsolatban.

Ha választani kellene, inkább dl felhasználónak mondom magam, de ez az az mtl, ami napi használatban van.

Elég termetes darab, legalábbis hosszúságra, mert szélességre csak 22 mm-es. Ennek a felépítésnek vannak előnyei és hátrányai. Előnye, hogy szép. Kimondottan kecses, de mégis van benne egy technokrata stílus, ami tőlem nem áll messze. Saválló minden eleme, ezért ránézni és megfogni is kellemes. 22 mm-es, ezért elfér minden kisebb mod-on, de ez nem megy a kapacitás rovására, mert 4 ml simán bele megy - mivel elég hosszú. Nem szeretem a fém drip tip-eket, de ez érzetre és kialakításra is pont jó, olyan, amivel egész nap lehet pöfékelni.

20191129_152431.jpg

Mérnöki alkotás.

Elég sok elemből áll, de ez ne riasszon vissza senkit, a mindennapi használathoz nem kell darabokra szedni. Ez inkább csak a tisztíthatóság és az alkatrészek pótolhatósága miatt lényeges. Tölteni úgy lehet, ha kitekerjük a deck-et és fejjel lefele tartjuk. Ezt a megoldást más tankokba nem szeretem, de itt egyáltalán nem zavaró, mert akkora hely van tölteni, hogy vizespohárból is lehet bele önteni és amúgy is csak kétszer kell egy nap ezt megcsinálni. Egyedül a levegő vezető csőre kell figyelni, hogy abba ne öntsünk és ne is töltsük túl.

20191129_153214.jpg

Még ennyire sem kell szétszedni. Fent látható, hogy van hely önteni a liquidet.

Tekerése egyszerű. A deck-ben két oszlop van és olyan kiképzésű csavarok, amik jól fogják a drótot, nem csúszik ki. Mtl tankhoz illően nem túl sok benne a hely, de nem is kell több, mert 2.5 mm-es magra bármi tekerhető. Én sima és azon belül is vékony (28-as, 30-as) drótokat használok benne, de az internet tele van mindenféle megoldásokkal (24-es, clapton, dual, stb.). Tehát jó a deck kialakítása és a tekerés magasságát is jól lehet állítani, attól függően, hogy selymesebb, vagy kaparósabb hatást akarunk érezni.

20191129_153415.jpg

2.5 mm-es mag 28-as SS dróttal, szerintem nem kell tovább extrázni.

Vattázása igen könnyű: csak letekerjük a palást sapkáját, lenyomjuk a palástot, belefűzzük az új vattát, visszahúzzuk, majd vagy kivezetjük a lényíláson, vagy vatta gátat képzünk. Mindkét verzió működik. Én mostanában a gátat képzem, de se előnyét, se hátrányát nem látom a kilógatós verzióhoz képest. Ehhez S alakban kell visszahajtani a vattát és betűrni a lényílás belső feléhez. Egyetlen mozdulat az egész.

20191129_153550.jpg

Palást le, vatta át.

20191129_153711.jpg

Palást fel és gátat képzek egy csavarintással.

20191129_153744.jpg

Aztán még egyet és kész is.

20191129_152619.jpg

Középen a lélyuk. Sose szörcsögött még.

Levegőzése 10 pici lyukon keresztül történik alulról és a tekerésre is alulról érkezik - ez a legjobb. A szűkítő gyűrűvel párosával állíthatjuk, tehát 2-4-6-8-10 lyuk lehet nyitott. Zárása kiváló, minden egyes lyuk eltakarása jól érezhető változást hoz. Vannak, akik a tekerés alatti levegő lyukat még leszűkítik egy szilikon csővel, de szerintem erre nincs szükség, anélkül is jól be lehet lőni a 0 levegőtől a teljesen nyitottig és mindenhogy kiváló a szívás érzet.

Használat

Nagyon könnyen szerelhető, felújítható és tölthető - ezzel hamar meg leszünk és már lehet is gőzölni. Ez a tank igazi pöfékelő bajnok. A drip tip kellemesen illeszkedik a számba, a levegőt jól lehet állogatni és 28-as dróttal az akksi is bírni fogja egész nap, akár single mod-on is. Nem egy gőz bajnok, mert ahhoz azért kevés a levegő ellátása, de nem is ezt várom tőle, hanem az íze...! Ízre egyszerűen zseniális. Annyira jó az aroma visszaadása, hogy nehéz ezt kifejezni. Én főleg dohányos, vagy sütis aromákkal használom és azokat baromi jól kiemeli. Emellett a gőz minősége az ami frenetikus. Olyan selymes, simogató, amit más tank még nem tudott produkálni nekem. Továbbá ha jól beállítottuk a megfelelő levegőt, akkor ez a 3 dolog az ami miatt egésznapos pöfékelésre alkalmas. Összességében kiemelkedő gőzölési élményt nyújt.

20191129_160706.jpg

Nem kicsi...

Vékony dróttal a napi folyadék mennyiség 8 ml-vel megúszható és ez 2 töltésbe bele is fér, tehát nem macerás az egész napos használat. Soha nem égett meg és nem szörcsögött, akárhogy vattáztam.

Számomra van még egy előnye, mégpedig az anyaga és a kialakítása, ami miatt egyszerűen szeretem kézbe venni. Minőséget, masszivitást, variálhatóságot és időtállóságot sugall, olyan mint egy svájci óra. Biztos vagyok benne, hogy mikor majd a 10. dl tankomat hajítom a kukába, mert szétkoptak a csavarok és a menetek, ez még akkor is hibátlanul fog működni.

Hogy én mégsem használom egész nap, annak két oka van. Az egyik, hogy én napközben sokat jövök-megyek munkából kifolyólag is, mtl-ezni meg nyugodtan, leülve, kávézgatva szeretek. Nekem egyszerűen a dl a praktikus napközben. Ezért van, hogy én reggel és este használom, otthon. A másik dolog, hogy igen nagy. A fenti képen látható, hogy akár egy mod-nál is nagyobb. Nekem ez elakad a kabát zsebben, kilóg a farmerból, stb. Napközben jobban szeretem a mini tankokat.

Visszatérve az ízre: a héten 3 napig használtam, aztán reggel úgy adódott, hogy épp kifogyott a liquidem, de a Reload mtl-be ugyan az az RY4 volt, ezért hirtelen át váltottam rá. Azt a szörnyűséget, amit az íz különbségben éreztem... Pedig nem rossz a Reload sem a maga nemében, de így közvetlenül összevetve a Taifun-al, hát sehol sincs ízben.

Összességében nagyon jó, nagyon finom, nagyon jól állítható levegőzésű tank, amit lehet szerelgetni, állítgatni, kóstolgatni. Akiben van némi affinitás a technikai cuccok iránt, mindenképp ajánlom neki, mert ez meghálálja a törődést.

Pro

  • Kiemelkedően jó ízű
  • Nagyon jól állítható levegőzésű
  • Kellemes ránézni, jó kézbe venni
  • Halk
  • Folyadék és akksi barát
  • Jól szerelhető

Kontra

  • Nagyon hosszú

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr215336280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.12.30. 09:14:18

Végre a Taifun ;)
Egyetlen szóval; tökéletes!
(Mtl felhasználásra persze)

Én kb.: 8 éve használom szinte minden nap bármilyen negatív változás nélkül.
Megszámlálhatatlan számú, formájú, kialakítású tekerés után beálltam: SS drót, mikrocoil-1ohm.

Túlzás nélkül állítom; az íz mindent visz!!!
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása