Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. december 09. 10:04 - wasi

Mini dl: Wasp nano

clipboard01_1.jpgSzeretem a kicsi tankokat, mert bár körülményes őket felújítani, korlátozott tekerések jók csak beléjük a kis kazántér miatt és más dolgokban is kompromisszumot követelnek, a mindennapokban nekem mégis sokkal praktikusabbak. Nem lógnak ki a zsebemből, nem akadnak el a táskában, nem buknak orra a polcon, egyszerűen kényelmesebbek. Következő dl tankom, a Wasp Nano rta pont ilyen: nagyon kicsi, keskeny, használható is, de jó pár dologban kompromisszumot követel.

Tényleg nagyon nano. 22 mm átmérőjű és 37 mm magas drip tip-el együtt (!). Pontosabban nincs is drip tip, csak a letekerhető top cap.

20191129_160921.jpg

Nagyon kompakt és szemre való.

Ez az egyik, amit elég nehezen szoktam meg, hogy nincs drip tip. Az egész tetejét be kell kapni slukkolás közben, főleg mivel elég szűk levegős, szívni kell rendesen. Ha nem kellene ennyire szívni, már nem kéne bekapni a kupakot, de így muszáj. Végül is meg lehet szokni, de fura és nem túl higiénikus. Amúgy jól zár, de könnyen törik a kupak. A belső menet nekem egyszer már letörött, de szerencsére lehet utángyártottat rendelni.

20191129_161124.jpg

A levegő valahogy így tökéletes, jobban nem érdemes kinyitni.

És ha már a levegőnél tartunk, lehet állítani az alsó gyűrűvel, de nem igazán van értelme. Teljesen kinyitva elég süvítő hangja van szívás közben, aztán félig elzárva ez a hang alább hagy, de a levegő pont ugyan annyira jön. Tovább zárva némileg szűkebb lesz a levegő, de a szívásérzet egyre rosszabb. Negyed, vagy még zártabb állásban kimondottan kellemetlen. Szóval leginkább fél, vagy 3/4 állásban nyitott levegővel a jó, alatta és felette is csak rosszabb, illetve hangosabb lesz. A levegő állító gyűrű egyébként elég lazán van rajta, felújításnál le is szoktam venni, de csak úgy magától még sose esett le.

A levegő vezetése az igazi érdekessége: alulról szív, de a tekerésre két oldalt érkezik a levegő. A két nyílás nem túl nagy, érdemes ehhez igazítani a levegő szabályozó gyűrűt, mert ha ezeknél jelentősen nagyobb rést hagyunk, akkor süvít.

20191129_161252.jpg

Itt látszik az oldalsó levegő bevezetés.

Ennek a rendszernek a legnagyobb előnye, hogy így szivárgás mentes a tank, mivel ha a folyadék be is jut a tekerés alatt, az oldalt-fönt nem tud kifolyni, vagy csak nagyon nehezen. Továbbá a levegő eléggé közelről érkezik a tekerésre, nincs fals szívás. Szívás érzetre egyébként jó, nem dobja szét a gőz, mint némely oldalsó levegős tank, elég sűrű felhőket lehet vele produkálni.

A szereléshez nem túl sok hely van, de pont elég. 3 mm-es magra a 26-32-es clapton még pont belefér (kanthal, 6 tekerés, 0.85 ohm), bár elég szűkös és ez tovább szűkíti az amúgy sem kraftos levegő mennyiséget, ezért talán jobbak a sima drótok, vagy a 2.5 mm-es mag.

20191128_192455.jpg

Ez clapton 3 mm-es magon, így túl szűk.

20191129_161956.jpg

Ez is 3 mm-es, de 28-as sima drót.

Vattázni nagyon könnyű. Oldalt vannak a vatta vezetők, amik tökéletesen vannak méretezve a 3 mm-es magon át húzott vattához. Könnyű beletömködni és ha netán kilóg, le lehet vágni a felesleget. Az se baj ha hosszabbat teszünk és sose csúszik ki, nem folyat.

20191129_162038.jpg

Itt kell levezetni a vattát.

20191129_162347.jpg

Valahogy így. Van neki hely, nem türemkedik ki.

Tölteni felülről lehet, a top cap-et letekerve 2 kellően nagy nyílást találunk.

20191129_161015.jpg

A töltéssel nincs gond.

Használat

Kétségtelenül legnagyobb előnye a kis mérete. Egy akksis mod-ra tökéletes (két akksison meg hülyén néz ki). Nem folyat, nem szörcsög, kellőképp lehet vele gőzölni is. Utazó, munkába járó, vezetéshez való dl tank, ezekhez kiváló.

Otthoni használatra viszont nem igen alkalmas. Egyrészt a tank papíron 2 ml-es (inkább olyan 1.5 ml), amihez viszont eléggé nagy gőzöket produkál, vagyis akár 40-50 slukkonként töltögetni kell (persze ez coil függő). Másrészt viszont nem produkál olyan nagy gőzöket, hogy igazi dl tanknak lehessen használni. Egyszerűen nem fér bele akkora tekerés, és nincs annyi levegője, amivel a kellő gőz mennyiséget elő tudná állítani. Amolyan szűk dl. Elég utazás közben, boltba járáshoz, sőt akár egy egész napot ki lehet húzni vele a melóban, de este azért jól esik egy normális tankot elővenni.

Persze ezt egy akksis mod-ra tervezték, ahhoz meg nem kell karomnyi vastag acélokat bele rakni, mert úgy se bírná az akksi, tehát jól van ez így kitalálva, csak mégse az igazi... Illetve ha az otthoni mod  2 vagy 3 akksis, akkor meg miért ezt tenném rá?

Használat közben mindig marad egy kis hiányérzetem, olyan "majdnem jó volt" érzés.

Tehát a levegő és gőz mennyisége egy kicsivel kevesebb, mint kellene, de ami ennél is rosszabb, az az íze. Egyszerűen nem jó íz visszaadású. 26-os kanthal dróttal alig van íze; a 3 mm-es magon clapton valamelyest élvezető, de annak meg nagy teljesítmény kell, illetve szűkíti a levegőt; 28-as savállóval némileg jobb az íze, de kevés a gőz és égeti a vattát. Most 2.5 mm-es magra tekert kanthal claptonnal használom, ami olyan svájci bicska jellegű: van némi íze, nem szűkíti a levegőt és kevés fém van benne, ezért 15-18 watton lehet használni - de ez is csak a legjobb a rossz megoldások közül.

20191129_162930.jpg

Ennél nanobb nincs is.

Összességében se azt nem tudom mondani, hogy jó, se azt hogy rossz. Ha abból a szempontból nézem, hogy melóba, vagy napközbeni rohangáláshoz kell egy kicsi tank, ami egy 1 akksis mod-on is használható, van is azért némi gőze és nem folyatja tele a zsebem, akkor kiváló. Ha viszont úgy nézem, hogy nincs íze, otthoni pöfékeléshez nem elég a gőze, korlátozott a szerelhetősége, kevés a folyadék kapacitása, akkor mégsem annyira kiváló tank.

Napi folyadék fogyasztásom meglepő módon 10+ ml ezzel a tankkal. Az hogy ezt meglepőnek tartom elárulja, hogy érzetre nem adja vissza azt, amit ennyi folyadék tudna adni. Nem mellesleg 8-10 x kell töltögetni naponta.

Pro

  • Nagyon kicsi
  • Kis mérete ellenére ki lehet belőle hozni annyi gőzt, amivel el lehet lenni napközben
  • Lehet bele akksi kímélő, de dl-hez megfelelő tekerést tenni
  • Szivárgás mentes

Kontra

  • Nagyon nincs íze
  • A top cap törik
  • Kevés a levegő
  • Korlátozott a szerelhetőség
  • Kevés a 2 ml kapacitás

Használhatóság mindent egybe vetve 7/10 - mert el lehet vele lenni egész nap, de nem jó ízű, illetve ha már dl, akkor legyen már nagyobb a tekerésnek a hely, illetve sokszor kell tölteni.

 

Címkék: single rta wasp nano
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr1715329198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.12.09. 12:30:08

A kis kazántértől és a rövid levegőcsőtől valóban azt várná az ember, hogy remek ízeket produkál...
Viszont a mérete miatt talán megéri kompromisszumot kötni. -főleg a rövidnadrágos évszakban.
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása