Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. december 02. 08:50 - wasi

DL drip: El Cabron

el_cabron_rda.jpgMiután beszereztük a megfelelő akksikat, átevezhetünk a drip-ek világába. A drip-elés nekem olyan, mint a chili evés: néha megkívánom és akkor agyba-főbe tolom, de hosszútávon nem kívánom. Ehhez kb. közepesen megfelelő társ El Cabron, akivel lehet játszani, de egyáltalán nem tökéletes.

22 mm-es, karcsú és rövid. Első pillantásra a méretei alapján nem gondolnánk, hogy ez egy nagygőzös drip. Aztán persze árulkodóak az óriási légbeömlők, a hűtőbordák alul és felül és a gőzkémény a top cap-en. Az enyém klón, ezért nincs hozzá másik drip tip, pedig lehet single-be is használni egy tekeréssel, de ahhoz kellene egy szűkebb drip tip. Mondjuk annyira nem hiányzik, mert a drip-eket én dualban szeretem használni.

20191124_133034.jpg

Kályhacső a drip tip helyén, nem kérdés, hogy mit kell vele csinálni.

A deck-ben 3 oszlop található, a paláston 2 levegő kráter, a szabályozó gyűrűn pedig 3 levegő rés, tehát single és dual coil-hoz is használható. Pozitív, hogy a top cap menetes és a levegő gyűrűt jól oda szorítja a deck-hez, tehát használat közben egyáltalán nem mozdul el.

20191124_133649.jpg

Deck, szabályozó gyűrű, palást és a top cap.

A legnagyobb hibája, hogy 22 mm átmérőjű. Ez alapvetően nem lenne baj, mert láttam már kis átmérőjű drip tankot, ami jól felújítható és használható, de ez nem az, itt a méretezést nem sikerült jól eltalálni. Az oszlopok ugyanis nagyon a két szélén vannak, vagyis ahhoz, hogy középen (vagy ahhoz közelítő állásban) legyenek a tekerések, össze-vissza kell hajlítgatni a lábakat. Ezt tovább tetézi az irgalmatlan vastag perem, ami értékes helyeket vesz el az amúgy sem nagy kazán térből.

20191124_134702.jpg

Nem véletlenül állnak így a lábak.

Azonban nem érdemes túl hajítani se a lábat, mert ahhoz hogy középen legyen a tekerés, olyan "Z" alakra kellene hajlítani, ami meg kifelé lógna ki a kazán térből, illetve hozzá érne a palásthoz. Tehát nem lehet középre rakni, de még csak ez se lenne baj, azonban mivel keskeny a tank, ezért a tekerés külső oldalán nem marad annyi hely, hogy levezessük a vattát.

20191124_135429.jpg

Vastag perem, kis átmérő, oldalra rakott oszlopok = kifelé álló tekerés, sose lesz középen

Szerencse, hogy tapasztalatom szerint nem is kell mindkét oldalon levezetni a vattát. Tökéletesen működik úgy is, hogy a vatta egyik végét éppen csak túlhúzzuk, majd amennyire lehet visszatűrjük a tekerés alá. Aki mégis mindkét oldalt le akarja vezetni, az csinálhatja úgy, hogy vertikálisan ferdén rakja a tekerést, hogy minél kevésbé lógjon ki a szélén. Szerintem így viszont legalább annyit kell hajlítgatni, illetve nem lesz párhuzamos a levegő lyukkal.


20191124_135846.jpg

Ennyi pont elég.

Összességében a felújíthatóságával nem vagyok megelégedve, főleg azért mert ez mind csak a tervezés és az anyaghasználat hibájából fakad. 5 perc alatt újra lehet tekerni, nem az a szivatós fajta, de bosszantó, hogy simán lehetne ez jobb is.

A méretei miatt 24-es drót, esetleg clapton használható bele. Ezeknél vastagabb drótok nem igen passzolnak hozzá, mert annyira közel a széle, hogy clapton-ból is max 6 tekerés ami kényelmes. Ha még szélesebb drótot teszünk akkor 5 - 4 tekerés fog csak úgy elférni, hogy oldalt ne lógjon ki. Arról nem is beszélve, hogy 2 mm-es beton vasakkal nem igen tudjuk a megfelelő lábformát összeszobrászkodni.

Használat

Túl sok vattát nem érdemes beletömködni, a deck pereme kimondottan magas, vagyis öblös a lélyuk (drip hole) - attól függ honnan nézzük. Tekerés függő persze, de 4-6 slukkra elegendő folyadékot lehet bele csepegtetni egyszerre, ami 22 mm-től nem rossz.

A féloldalas vattázása fura, de nekem sose égett meg, mindig tudott elég levest szívni. Ehhez mondjuk az is hozzátartozik, hogy drip-el nem igen duplázok, van ideje a folyadéknak újraszívódni. Túltölteni nem érdemes, mert a palást elég vékony és fújásnál csak fröcsög kifelé a leves.

20191124_135454.jpg

Jó az attól, hogy nem jó.

A kályhacső a drip tip helyén elsőre furcsa. Aztán másodikra is. Óriásiak a levegő lyukak ezért olyan érzés szívni, mintha egy wc papír gurigát szívnánk, nincs semmi ellenállása. Akkor lesz csak értelme ennek a levegő - szipka összeállításnak, amikor a tekerés elkezdi okádni a gőz. De tényleg, amíg nem jön megfelelő mennyiségű gőz, addig olyan mintha falsot szívnánk - lyukas szívószál esete. Aztán 100 - 150 watton, amikor a képződő gőz kitölti ezt a csövet és eltelíti a szánkat, már nem lesz zavaró, csak tudjunk kellően nagy levegőt venni.

A hűtőbordák nagyon jó szolgálatot tesznek. Fel lehet tüzelni nem mondom, de pl. a számat nem égette meg sose, amit még kisebb tankok is meg tudnak.

Ízre valahogy nem az igazi. Hiába teszek íz visszaadáshoz való tekerést bele, akkor sem lesz jó. Túl magas? Túl sok a levegő? Nem jó a kazántér kialakítása? Nem tudom, de inkább csak gőzölésre való.

20191124_140442.jpg

Összességében lehet vele mókázni, de sose kedveltem meg. Nem túl jó ízű, csak rövidebb tekerések jók bele, nincs elég hely a kazántérben, stb. Nincs vele bajom, de ezek a kis hibák miatt mindig ott lebeg előttem, hogy vannak ennél jobbak is.

Pro

  • Nagyon jók a hűtőbordák
  • Mély drip hole
  • Óriásit lehet belőle szippantani

Kontra

  • Csak 22 mm-es, pedig úgy is 2 akksis mod-ra teszem, nyugodtan lehetne 24 mm-es, vagy nagyobb
  • Kevés hely a kazán térben
  • Felújításhoz nem ideális kialakítású
  • Hiába óriási levegős, nem tudjuk kihasználni, mert csak rövid tekerések jók bele

Használhatóság 6/10 - mert egy drip-be férjen nagy tekerés

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr6015322600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.12.03. 12:40:46

Nem feltétlenül vaperek tervezik a kazánokat.
Gondolták a nagy kályhacső elég a boldogsághoz...
Pedig a használhatóság és az íz ugyan olyan, ha nem fontosabb.
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása