Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. november 21. 10:20 - wasi

Vakvágány: Coil Father Smile

20191120_170157.jpgMiután a felső levegős tank nem nyerte el a tetszésem, el kezdtem keresgetni alsó levegős megoldás után. Hamar találtam is egyet, nagyon-nagyon olcsón, ami látszólag megfelelt ennek a követelménynek.

A kiszemelt egy Coil Father Smile volt, mindössze 1000 Ft-ért. Nem sok pénz, de nem is kaptam sokat érte.

smile_5.jpg

Kicsi, vékony, fura színekkel.

Kicsi, vékony tank, ami még akár jó is lehetne. Az első képen pont nem látszik, de a levegőt két-két lyukon szívja alul-oldalt, amit egy gyűrűt tekerve lehet szabályozni. Szabályzásnak viszont nem nevezném, mert vagy nyitva van mind a 4 lyuk, vagy 2, vagy zárva van, de akkor is elég levegős. Igazából nincs nagy különbség a teljesen nyitott és a teljesen zárt állás között, ezért nem is nagyon bántam, hogy a szabályzó gyűrű, gyakorlatilag leesik a tankról. A fényképen már rajt sincs, mivel ezt a tankot alulról kell tölteni, így minden töltésnél lecsúszott a gyűrű, ezért aztán vissza se tettem.

Töltéshez a deck-et ki kell tekerni és fejjel lefele kell tölteni a tankot. Kb. 1-1.5 ml fér bele, ami a gőzképzéssel arányban van, 40-50 slukkra elég.

smile_1.jpg

Ki kell tekerni, hogy tölteni lehessen és max. az üveg paláston látható csíkig, különben kifolyik. Gyárilag persze nincs rajta csík.

A deck igen pici. A levegő lyuk 1.5 mm-es, tehát MTL és két csavar van oldalt, amibe csak sima huzal fogatható be. Próbálkoztam micro claptonnal, de egyszerűen kicsúszik a csavarok alól. Oldalt van a két vékonyka lévezető, ami fölé vattagátat kell képezni (kayfun rendszerű). A gond csak az ezzel, hogy a 2.5 mm-es magba, csak kevés vattát tudtam bele tenni, és ez a kevés is eltekeredik, amikor a palástot rátekerem. Vagyis minden töltés után megy az izgulás, hogy a visszatekeréskor vajon elcsavarodott-e a vatta és szürcsögni fog, vagy nem. Vagy ha nem is szürcsög, nem kap folyadékot és ég.

smile_2_2.jpg

Léjárat, levegő lyuk, csavarok.

smile_3.jpg

Nincs túl sok alkatrésze, de jobban nem is szabad szétszedni.

Tehát elég sokszor nem sikerült jól megvattázni és égetett, vagy éppen folyt, de ha a vattát eltaláljuk, lényegében bármilyen dróttal tud működni. Annak ellenére, hogy szűk a levegőzése, jól működött 30-as, 28-as, 26-os dróttal is. Poénból kipróbáltam 24-essel, de azzal már nem használható.

Sokkal bosszantóbb azonban maga az egész konstrukció. Alulról kell tölteni, ezt még elfogadom, bár nem szeretem. Viszont a kazán palást a top cap-be nem csavarosan vagy bármilyen oldható kötéssel csatlakozik, hanem a záró gumi lapon lévő lyukba szorul bele, ahol még csak O gyűr sincs.

clipboard01.jpg

A palástot csak ki kell húzni, meg visszadugni, amíg lehet...

Nem látszik a képen, de a lényeg, hogy ahányszor csak kihúzom a palástot ebből a gumiból, az annyiszor kopik és egy idő után (szerintem elég hamar) nem fog zárni. Márpedig jó lenne ha zárna, mert fejjel lefele kell tölteni. Tehát érthetetlen a konstrukció, és nem hiszem, hogy ezt túl nagy költséggel ne lehetett volna megoldani máshogy. Persze nem muszáj kihúzni a palástot, vissza lehet üveggel együtt tekerni, mint megannyi más kazánon is, de amikor ráhúzom a deck menetre (alul), akkor felül elforog ez a gumi a paláston. Vagyis meghúzni se lehet rendesen, illetve elforog az egész teteje, ami megint csak koptatja azt a lyukat, aminek zárni kellene.

Egy szó mint száz. Nem használható a tank. Levegő szabályozás nincs, trükközni kell a vattázással, alulról töltős, hajlamos megégni, nem jósolok neki túl hosszú élettartamot, mert valahol ereszteni fog, stb. Pro érv mellette csak az ára, de igazából a fiók mélyén várja, hogy legvégső vészhelyzetben elővegyem.

Használhatóság 2/10.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr3915311406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.11.22. 11:03:51

Gondolkoztam én is sokat egynek a beszerzésén.
Köszönöm, hogy nem kellett félrenyúlnom!

Nem értem; ha már csinálnak valami, miért nem csinálják jól?!
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása