Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. november 21. 10:20 - wasi

A kezdetek: Cuboid Mini

20191120_165828.jpgKezdetben én is rendes analóg dohányos voltam. Rövidebb-hosszabb időszakokat leszámítva, immár 20 éve, hogy nikotin függő vagyok. Aztán ahogy drágult a cigi, elkezdtem tölteni, de rohadtul utáltam minden reggel fél órát azzal vacakolni, hogy a napi bagóm meglegyen. Meg persze büdös is volt tőle a kezem, a szám, a ruhám, és fáztam az esőben, hóban, stb.

Ekkor került szóba az elektromos cigi. Próbáltam már előtte is, volt egy EGO twist-em MT3-as porlasztóval, de aztán elromlott, meg annyira nem is tetszett, így maradt az analóg cigi. Aztán csak agyaltam, hogy jó lenne egy jobb készülék, mert olcsóbb, egészségesebb, nem büdös, lakásba is szívható, stb., ezért úgy döntöttem megpróbálom az elektromos cigizést még egyszer. Tesóm addigra már elég magas fokon űzte a villanypárásítást, ezért az ő tanácsára berendeltem egy Joyetech Cuboid Mini-t 

Íme:

cuboid_1.jpg

Nagyon egyben van.

Nos igen, az idő már kicsit megviselte, de a mai napig jó szolgálatot teljesít. Nagyon szeretem, mert kicsi, kompakt és mindent tud, ami egy átlag felhasználónak kell. Max. 80w, van VW, TC, TCR, Bypass és Pass through mód (amiket én nem részletezek). Az alap menü mutatja a teljesítményt, feszültséget, ellenállást, ampert vagy puffot. Ennél több infó a kijelzőn szerintem senkinek nem kell.

Cserélhető porlasztós, de adnak hozzá RBA fejet is. Gyári porlasztóból kapható hozzá a 0.2ohm DL fejtől egészen az 1.5ohm MTL fejig mindenféle. Én az SS 0.6ohm-os MTL, az SS 0.5ohm DL és az RBA fejet használtam. Felső levegőzésű és ott is lehet szabályozni a légáramlást egy gyűrűt tekergetve. Túzgomb oldalt van, elől pedig a plusz-minusz gombok. A billentyűzár 5 klikkre működik, a menübe pedig 3 klikkel lehet belépni. Akit érdekel, a többit megtalálja a gyártó honlapján, de a mindennapokban csak a tűzgombot kell nyomni és kész.

Használtat:

Az integrált tank nagyon praktikus, nem áll ki sehol, olyan mintha nem is külön tank lenne. Ez a zsebben hordását nagymértékben kényelmessé teszi, nem lötyög, nem folyik.

cuboid_2.jpg

Kicsi, kényelmes, zsebbarát.

Töltése nagyon könnyű, ugyanis a porlasztót a levegő szabályzóval együtt kitekerve óriási feltöltő lyukat találunk, amibe akár üvegből, vagy vizespohárból is önthetjük a liquidet - de tényleg. Egyetlen hátránya, hogy nem jelölik a betölthető leves max. mennyiségét és így könnyű túltölteni. Az ellenállás mérő kellően pontos, a tűzgomb reakciója jó, a drip tip kényelmes. Adnak hozzá spirál szűkítős drip tipet is, ami az RBA fejnél igencsak jól jön. Talán kicsit nehéz, a fém ház vaskos, de nekem nem volt zavaró és legalább érezni, hogy van benne anyag, ellentétben egy ABS mod-al.

cuboid_3.jpg

Óriási lényílás, top cap a levegő szabályozó gyűrűvel, RBA és 0.25 ohm NC porlasztó.

Én leginkább a 0.5 DL porlasztót használtam, mert a levegőzése elég jól állítható. Szinte teljesen el lehet zárni, ami persze soha nem lesz MTL, de kellő ellenállást lehet vele eszközölni, teljesen kinyitva pedig egy nem túl nagy levegős, de használható DL-t kapunk. Ez a porlasztó 15 W-tól már használható és 25 w-on se égett meg soha. Kb. 3hetet lehet használni, mire bekokszolódik, amit szerintem elég jó.

A beépített akku 2400 mAh-s (elvileg) amivel a 0.5-ös porlasztó, 15 w-on olyan 500 slukkot bírt ki nekem. Direkt nem azt írom, hogy egy nap, vagy fél nap, mindenki döntse el, hogy ez neki mennyit jelent. Azért csak elvileg 2400 mAh-s, mert nekem nem bírt ki egy napot és ezért rendeltem még egyet, az viszont újonan is csak 250-300 slukkot bírt, tehát kb fele akkora akksival érkezett (éljen a kínai népköztársaság!).

A 80 w-ot tudja és nem is ment tönkre benne, pedig később próbálgattam más kazánokkal. Mert hogy az integrált tankot letekerve egy szabvány 510-es csatlakozó van a készüléken, tehát bármilyen más tankkal használhatjuk. A gyári dobozban adnak hozzá egy 0.25 ohm-os Notch coil, ami arra engedett következtetni, hogy az akksi jól bírja a nagyobb amper felvételt is, de nem igen mertem ezzel nyektetni, mert annyival nem volt jobb ez a porlasztó, mint amennyivel hamarabb lemerítette a készüléket, arról meg nem is beszélve, hogy az élettartamát hogyan befolyásolja. Még is csak egy beépített akksiról van szó, ami ha tönkre megy, kuka az egész. 

cuboid_5.jpg

A kisebb kapacitású cuboid, egy másik tankkal.

A készülék szoftvere frissíthető és a Joyetech weboldaláról letöltve, különböző tudásokkal ruházható fel. Én egy olyat telepítettem rá, amelyikben a menü kinézete más és előfűtést is tud. Aztán ezt nem nagyon használtam ki, de néha praktikus volt, hogy egy-egy vastagabb dróthoz, szabadon beállíthatom az előfűtés idejét és teljesítményét.

cuboid_4.jpg

Az előfűtés ideje tized másodpercekkel állítható.

Persze ekkor már elkezdtem az RBA fejet használni. Eleinte nem akartam tekergetni, mert nem értettem, hogy hogy működik, meg különböző drótokat, vattákat, stb kellett vennem, de mégis rávitt a lélek, mert olcsóbb mint porlasztót venni, illetve tesóm meggyőzött, hogy így jobbat is lehet csinálni, mint a gyári. Szóval az RBA fej tekerhető vertikálisan és horizontálisan is. Horizontálisan könnyebb vattázni, többféle drótot lehet kipróbálni, de nekem mindig fröcsögött, vagy égett, valamiért nem sikerült jól eltalálni. Vertikálisan csak viszonylag vastag dróttal (26., 24. gauge) érdemes próbálkozni és japán vattával, de jól meg lehet csinálni némi gyakorlással és akkor tényleg olcsón használható cigink lesz.

cuboid_6.jpg

A tűzgomb, ami kényelmes, csak egy idő után nem működik.

Összességében egy kiváló készülék, minden kezdőnek csak ajánlani tudom, mert:

  • Kicsi, keskeny, az egyik legkompaktabb a kategóriájában
  • 5 ml-es a tank
  • Mindent tud, ami egy átlag felhasználónak a hétköznapokban kell, de ha muszáj még meg is lehet erőltetni kicsit
  • Kapható hozzá többféle porlasztó, de lehet szerelgetni is, ami a későbbi RTA felé jó kezdés
  • Minden 510-es tankkal kompatibilis, és 24 mm átmérőig el is fér rajta
  • Az akksi kellő méretű, ha valaki nem egész nap szívja mint én, illetve ha nagy ellenállású MTL-t használ akkor egy készülék is elég lehet

Kontra:

  • Az egyik készüléken a tűzgomb 4 hónap után el kezdett nem érintkezni és azóta se szuperál jól
  • A 2. készülék fele akkora akksival szerelt
  • Az RBA fej nem az igazi. Kicsi és nem jól vattázható. A vattagátat oldalra kell képezni, de az alulról etetés is meg van rajta két kis lyuk formájában, amit ha nem tudsz jól elzárni vattával, hajlamos lesz szürcsögni.
  • Beépített akkumulátor, annak minden negatívumával.

Összességében kiváló készülék, abszolút használható a hétköznapokban, lehet ütni-vágni, igazi mindenes. Én a mai napig használom, annyira strapabíró, bár az integrált tankot már rég lecseréltem. A napi folyadék fogyasztás 10 ml-ből megúszható.

Használhatóság és ár/érték arányban 9/10-es. Örülök, hogy ezzel kezdtem a gőzölést.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr9015307260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.11.22. 10:40:24

Gratulálok a bloghoz!

Minden tekintetben megfelelő tapasztalatot és háttérinformációt tükröz.

Különösen örülök; hogy a valós "használhatóságot" írod, nem engedve befolyásolni magadat a marketingtől.

Büszke vagyok Rád!!!

High voltage 2019.11.22. 10:49:47

A Cuboid nekem is az abszolút kedvencem!
Szinte mindig fél méterre van tőlem, -hisz bármikor kellhet ;)

Pont egy éve lényegi változás nélkül teszi a dolgát.
Kicsit tartottam a beépített akkumulátortól, de 1 ohm körüli tekerésekkel (10 watt körül), mtl-ben a mai napig kibír egy napot.

Kompakt, masszív, igazi társ a mindennapokban.
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása