Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. november 21. 10:20 - wasi

A csodálatos Merlin

20191120_165953_1.jpgMivel az előző tankok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért a tapasztalatokból kiindulva új tankot kerestem. Az elvárások egyszerűek voltak: legyen alsó levegős, lehessen bele nagy tekeréseket tenni, a levegő szabályozható legyen és DL, valamint felső töltésű legyen és ne legyen túl nagy. Így esett a választásom az Augvape Merlin Mini RTA-ra.

Elsőre nem tetszett, de azóta megszoktam a külsejét és a kedvenc lett. Majd 1 éve ez a fő tankom, pedig van hibája bőven.

merlin_1.jpg

Nem ez a gyári üveg hozzá, ez utólag rendelt bulb glass.

A készlet jól felszerelt: plusz üveg, O-gyűrűk, csavarok, csavarhúzó és egy dual coil deck is járt hozzá, valamint 2 féle levegő szűkítő (amit sose használtam). Tehát elvileg MTL használatra és brutál dual DL gőzölésre is alkalmas.

20191120_171520.jpg

Dual deck, single deck, és a 2 különböző méretű MTL szűkítő. Minden igényt kielégít.

Nagy lelkesedéssel kezdtem a megépítését, a lehetőségek száma hirtelen megugrott az előző tankjaimhoz képest. A single deck-et próbálgattam először. A bekötési oszlop a kazán oldalán található és jó nagy lyukak vannak rajta, bármilyen drót bele megy. A kazántér elég nagy: 3 mm-es fused clapton-ból is kényelmesen elfér 6-7 tekerés. Igen nagy levegő lyuk van alul (3.5 mm), ami szűkíthető, de én nem próbáltam. A dual deck sima velocity bekötésű és bár ugyan akkora mint a single, elfér benne két termetes tekerés. A levegő az alsó gyűrűvel szabályozható, a levest pedig felülről lehet tölteni, akkora nyílásokon, hogy a legvastagabb csőrű flakonomból is kényelmes, illetve ha a lyuk mellé folyna az se baj, mert van egy perem a top cap belső felén, ami megfogja a liquidet. A drip tip 510-es és a legkényelmesebb amivel azóta se találkoztam. Összességében fémből van és menetes ahol kell, a tömítések nem folynak, rendes iparos munka.

20191118_143139.jpg

Óriási lényílások, nem lehet mellé tölteni.

Használat

Nagyon könnyű bele tekerést tenni és a nagy vaskos drótokat szereti (legalábbis a single deck). 3 mm-es magra 26-os, 24-es drótból 6-8 tekerés, clapton-ból 6-7 tekerés, fused clapton, alien, tiger, bármi jó hozzá. 15-25 watt között is jól meghajtja ezeket a tekeréseket, tehát egész napra vállalható egy két akksis mod-al. Jelen pillanatban SS fused clapton (2x26 + 32) van benne, ami 0.4-0.5 ohm és 20-25 watton használom.

20191120_171017.jpg

Minden mérete ideális.

Egy dologra nagyon kell figyelni: mivel az oszlop a kazán oldalán van, a drót nem lóghat túl a másik oldalon, mert összetekerés után hozzá fog érni a palásthoz és zárlatot érzékel a mod. Tehát a drótot vagy nagyon tőben kell levágni, vagy levágás után (visszalazítva a csavart) vissza kell húzni, csak ezt akkor a tekerés behelyezésekor rá kell számolni (tövig be kell nyomni), különben túl fog lógni a levegő lyukon. Én ez utóbbi módon csinálom.

20191120_172015.jpg

A bekötő oszlopok hátoldalán nem szabad, hogy kilógjon a drót, különben short.

Vattázni jó vastagon kell, mivel a vezető üreg elég nagy, hajlamos kicsúszni belőle és olyankor folyik mindenfelé a leves.

merlin_vatta.jpg

Erről beszélek.

Próbáltam már vastagon vattázni, vékonyan vattázni, kiékelni a vattát, rövidre vágni, hosszan beletömni, különböző módon megfodrászkodni, de mindenhogy hajlamos kicsúszni. Arra kell figyelni, hogy a vezetőből ne lógjon ki a vatta, mert a palást elég passzentosan megy rá és ha kilóg a vatta, az ki tudja úgy ékelni, hogy alig lehet kitekerni a decket.

A levegő járatot közvetlenül szűkítő csavar nélkül, teljesen nyitva nekem pont ideális a levegő mennyisége. Próbálkoztam szűk levegővel használni, de csak a külső gyűrűt tekergetve sose lesz MTL, tehát felesleges. Ez így egy kiváló DL tank, a tekerés alatti levegő nyílás 3.5 mm-es, teljesen nyitva kell használni azt kész.

Felújítása nagyon egyszerű, bőven van hely a tekerés leégetéséhez, így csak vattázni kell, a drót használható marad 4-5 vattázásig.

Impozáns a dual deck is, de ott kicsit kevésnek érzem a levegő mennyiségét. Itt 2 x 2.5 mm-es a levegő lyuk, ami 2x akkora tekerésre jut, így arányaiban nem olyan jó mint a single, ezért sose használtam, dualra inkább van külön tankom. Aki nem akar külön tankot venni, hogy felhőt is tudjon köpködni és nem sajnálja a macerát a deck cserélgetésével, annak remek választás ez az összeállítás

20191120_171159.jpgLátszik, hogy sose használtam.

A léellátás is állítható, de ez nekem csak bosszúságot okozott és értelmét meg nem látom. Ha jól van vattázva, nem fogy folyni teljesen kinyitva se, ha meg nem, akkor meg hiába zárogatom el. Mindig totál nyitva használtam és töltésnél se folyt ha nyitva hagytam. MTL módban se gondolom, hogy nyitni-zárni kéne, úgy se vesz fel több levest a vatta, ha nyitva van. Szóval értelmét nem látom, azonban bosszúságot tud okozni, mert ha összetekerésnél nem jól találom el a menetet, akkor teljesen ráhúzva előfordul, hogy pont zárt állásba kerül. Ekkor vissza kell lazítani, hogy kapjon folyadékot a vatta, de az egész palást lötyögni fog a decken, ami meg érthető okokból nem jó. A mai napig nem jöttem rá a logikájára, hogy hogyan kellene összetekerni, hogy pont jó legyen, néha eltalálom, néha nem.

A folyadék fogyasztása DL módban, nagy tekeréssel, a gyári 2 ml-es üveggel kb. fél óra. Ennyi idő alatt ki lehet üríteni a tankot. Ezért az első dolog amit után rendeltem, egy 4 ml-es bulb glass volt. Így már megúszható egy nap 4-5 utántöltéssel, nagyban javítva a napi használhatóságot.

Bőven van ennek a tanknak hibája, pl.: a vatta kicsúszás rendszeres, ilyenkor folyik minden felé és nem igazán találtam rá jó megoldást. Töltés után le kell törölni a top cap-et, mert kicsit kinyomja a folyadékot, tehát mindig kell, hogy legyen nálam egy erre a célra rendszeresített zsepi. Ha a drótot nem jól vágom le, a legváratlanabb pillanatban képes kiírni a mod, hogy: "chek atomizer" és akkor bizony szét kell szedni, akár hol is vagyok éppen. Illetve a léellátással a trükközés felújítás után, néha több időt vesz el, mint a vattacsere. Ezek mind bosszantó apróságok a mindennapokban.

20191120_172229.jpg

Használatra kész.

Ennek ellenére még is ez a kedvenc tankom, mert olyan íz visszaadása van, hogy azóta se találkoztam ilyen jó tankkal. Mindig ehhez hasonlítom az újakat és nem találtam még jobbat. Brutál jó az íze. A gőz minősége tökéletes, zsíros, nehéz, szinte harapni lehet, mennyisége pedig abszolút elegendő. Megfelelő tekeréssel, 15-20 slukk egy átlagos konyhát ködfelhőbe burkolni. A levegő pont ideális, se nem sok, se nem kevés. További pozitívum, hogy nagyon jól szabályozható a torok hatás. Ha feljebb állítom a tekerést kaparósabb, csípősebb a gőz, ha lejjebb, finomabb, selymesebb. A tekerés minden apró beállítása jól érezhető rajta, amit azóta se hoz ilyen jól másik tankom. Abszolut no.1 minden tekintetben, hiába szidom valamiért minden nap. Ezzel a tankkal a napi folyadék fogyasztásom átlag 15 ml.

Pro:

  • Mérete ideális, nem túl nagy, de a méretes mod-okon sem tűnik kicsinek
  • A bulb glass-al napi használatra alkalmas
  • Bármilyen tekerés jó bele
  • Eszményi íze és gőze van
  • Jól szerelhető, tisztítható, felújítható
  • Könnyű a töltése
  • Gazdagon felszerelt az alap csomag is

Kontra:

  • Rendszeresen kicsúszik a vatta és olyankor folyik
  • Állandóan törölgetni kell
  • A léellátás felesleges és csak problémát okoz

Íz-gőz hatás 10/10, használhatóság 8/10 - mert a szivárgás elég gyakori.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr9615311632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.11.22. 11:10:49

Kétségtelenül ár-érték arányban dobogós helyen áll.
Ritka az ennyi variálhatósággal rendelkező tank és a remek ízvisszaadása sem egy elhanyagolható szempont.
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása