Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. november 21. 10:31 - wasi

1. mod: Think Vape Thor pro

20191120_170007.jpgAhogy jöttek az újabb és főleg DL tankjaim, a kis Cuboid nem igen bírta a terhelést, vagy legalábbis nem akartam megsütni, ezért kellett egy normális 2 akkumulátoros mod. A méret és súly, valamint az ár továbbra is szempont volt számomra, ezért olyat kerestem, ami lehetőség szerint kicsi, könnyű, de bírja is a terhelést. A kis méret is fejtörést okozott keresgetés közben, de a súly még inkább. A 2 akksis mod-ok bizony nagyok, fémházasak és nehezek, de csak ezek bírják 220 wattig. Aztán találtam egyet, ami ideálisnak tűnt, ez lett a Think Vape Thor pro.

Külsőre szerintem nagyon szép. Vagy 7 féle színben és mintában kapható és ha nem egyszínűt keres valaki, akkor biztos lesz amelyik tetszik. Méretre tökéletes 46 x 32 x 88 mm, de még inkább a súlya az impozáns: 68 g !

20191119_132727.jpg

Formás, színes, könnyű és 220 W. Mi kellhet még?

Ennél keskenyebb, alacsonyabb és könnyebb nem igazán lehetne. Anyaga ABS, azért ilyen könnyű, amitől kicsit féltem, de lelövöm a poént: állandóan zsebben hordva, táskába dobálva sincs semmi baja, nem törött, nem repedt, nem karistos, nem lötyög. A kijelző és annak foglalata (vagy mi ez a fekete keret) sem karcos, pedig tényleg kíméletlenül a lakáskulcs mellett van a zsebemben. 

20191119_132854.jpg

Na jó, egy kicsit kopik, de ez minden ami itt a széleken látható.

A tetején 24 mm átmérőjű 510-es csatlakozó van, rugós érintkezővel. A 26 mm-es tankok is elférnek rajta különösebb feltűnés nélkül, de a 22-esek kicsit bután néznek ki rajta. A műanyag ház kellemes gumi, vagy nem is tudom milyen borítást kapott, ami tapintásra kényelmes, egyáltalán nem csúszik és nem is koszolódik.

Az akksi fedél két mágnessel tapad a házhoz és nem lötyög, nem csúszkál, finoman csak rápattan és ott is marad. Magasságra nem vészesen nagyobb, mint a 2 db 18650-es akku, amivel üzemeltetni lehet.

20191119_132939_1.jpg

A hátlap stabil, gyorsan és könnyen cserélhetőek az akksik.

A kijelző 0,96 hüvelykes OLED a leírás szerint, mindenesetre szép, éles, erős fényben is jól látható. Kijelzi a beállított teljesítményt; a fűtés módot; az ellenállást; a slukk számot, az előző slukk hosszát és a feszültséget. Ezekkel a tapasztalatom: Az ellenállást minden tűzgomb nyomáskor újra méri - ez jó. A slukkot nem lehet manuálisan lenullázni, de ha kiveszem az akksit, akkor nullázza - ez kicsit zavart először, de meg lehet szokni. Az előző slukk hosszát megjegyzi, vagyis a következőig nem törli - ez szintén jó. A feszültséget csak a tűzgomb nyomásakor írja ki - ez nem a legjobb, mert ha számolgatni akarok ampert vagy akármit, akkor "üresen" nyomkodni kell, vagy fejjel lefele szívni és úgy nézegetni.

Tud VW, Temp és Bybass-t.

20191119_133012.jpg

Tűzgomb és a +- gombok, valamint a micro usb.

VW módban van soft, normal és high mód. Ez talán az előfűtés akar lenni, de én nem jöttem rá mire jó. A feszültséget ugyan úgy adagolja minden módban, szóval nem előfűtés. A gőzölésre sincs hatása, vagy legalábbis nincs szignifikáns különbség a beállítások között, pedig sokat próbálgattam, sok féle tekeréssel.
Temp módban állítható a hőfok, és a fűtés teljesítménye, de én nem használom a hőmérséklet szabályozást.
A bypass az meg bypass. Ilyenkor ráengedi a két akkuból a 7.5 voltot, vagy amennyi talál, aztán had szóljon

A system set menü ponttal lehet a beállításokba lépni, de a kijelző színén kívül gyakorlatilag semmit nem lehet állítani. Ahogy mondani szokták: nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljunk.

20191119_133050.jpg

Elég szegényes a beállítás, ezért kár volt külön menü pontot csinálni.

20191119_133154.jpg

Ez a kék szín, de van sárga, fehér, piros, zöld és lila is.

Az a kis mutató középen olyan mint egy fordulatszám mérő és csak arra vár, hogy felpörögjön. Kár hogy nem csinál semmit.

Használat

A tűzgomb középen van, amitől féltem az elején, hogy kényelmetlen lesz, de igazából jól kézre esik. Egy nap se kellett, hogy megszokjam. A nyomáspont határozott, jól érezhető, de nem nehéz. Élvezet nyomkodni, csak talán egy kicsit hangosan kattan.

20191119_133342.jpg

Elsőre furcsa, de hamar fel se tűnik, hogy középen kell nyomni.

Hordani elég kényelmes. A könnyű súly és a lekerekített forma miatt egyáltalán nem zavaró a mindennapokban, az anyaga pedig szinte tapad a kezemhez, vagy legalábbis nem csúszkál. Jól zsebre rakható, de elég strapabíró ahhoz, hogy táskában hordjuk.

Kezelése sem kíván semmi túl nagy előképzettséget, csak beállítjuk a watt-ot és mehetünk is dolgozni. A mindennapi használathoz ez pont elég. Néha ránézek a puff-ra, hogy mennyi van még az akksikból, vagy ha már kezd elhasználódni a vatta, akkor lejjebb veszem a teljesítményt és ennyi. Azonban néha ennél többre vágyom. Pl: drip kazánokhoz jó lenne egy előfűtés. Vagy ha már az ampert nem is írja ki, legalább a feszültség mutatáshoz ne kelljen már nyomkodni a tűzgombot. Illetve semmi egyéb variálási lehetőség nincs. Összességében szegényes a menü és a beállítási lehetőség, ami egyrészt jó, mert a hétköznapokban ez a kényelmes, másrészt viszont rossz, mert nincs lehetőség "játszani" vele. Olyan mint egy robogó: működik, teszi a dolgát, de semmi extra.

Apropó tűzgomb. A billentyűzár 3 klikk, a menü 5 klikk. Ez így jó, nem pedig fordítva, mint pl a cuboid-nál, mert hát sokkal többször zárom le, mint lépek a menübe. És itt jön a DE. Lezárt állapotban alvó módban van, amiből egy gombnyomásra feléled a kijelző és ezután kell 3-at nyomni a billentyűzár feloldáshoz. Ez a felébredés azonban elég hosszú, kb. 1, de van hogy 1.5 másodperc, amit meg kell várni és csak utána nyomni a feloldás 3 klikk-ét. Az sajnos nem működik, hogy gyorsan nyomok 4-et, mert azt nem veszi be. Ha elkapkodom az 1 + 3 klikket, azt eredményezi, hogy nem old fel és én hideget szívok, amit rettentően utálok. 4 klikk, szívom, szívom semmi nem jön, bakker má megint... Elég bosszantó.

Ezt leszámítva viszont nincs rá panasz. Talán még annyi, hogy olyankor, amikor a kabátzseben van és az ajtófélfának verem, akkor lenullázza a puffot, de ezt elnézem neki.

20191119_133509.jpg

A Merlin 24 mm átmérőjű és 42 mm magas - jól passzol hozzá.

Az akksikat nagyon jól fogyasztja, mert ki lehet kapcsolni a menübe lépve, de nincs rá szükség. Alvó módban semennyire nem eszi az energiát, vagy legalábbis egy éjszakát úgy hagyva, nem tűnik fel, hogy merült volna. Tölteni lehet a micro usb-n, de nem ajánlja a gyártó se, mert nincs benne töltés kiegyenlítés. Szóval vész megoldásként lehet tölteni, de igazából firmware frissítésre van a csatlakozó. Mondjuk én másik szoftvert ezidáig nem találtam hozzá.

20191119_133524.jpg

Komoly és mégis játékos.

Összességében nagyon szeretem, mert igazi társ a mindennapokban. Könnyű és ez nagyon nagy előnye, mert ami nehéz, azt nem viszem magammal, ha meg nem viszem magammal, nem is használom. Ezt használom rendesen.
Sokat nem lehet variálni vele, nincs személyre szabhatóság, vagy extra egyedi beállítás, de ilyen "mindenes" ciginek jó így.

Pro

  • Könnyű, praktikus forma
  • A műanyag ház strapabíró, a hátlap nem csúszkál, nem lötyög, az egész nem recseg-ropog
  • Többféle design, szép kijelző
  • Gond nélkül működik már 6 hónapja, a kis tankoktól a legnagyobbakig mindent meghajt 0.05-3.5 ohm között

Kontra

  • Az alvó mód és egyben a billentyűzár feloldása roppant bosszantó tud lenni
  • Lényegében semmit nem lehet variálni vele és amit elvileg lehet (előfűtés), na azt sem lehet

Ránézésre többet gondolnék róla, valójában viszont nem sok mindent tud. Ez azonban nem hátrány, mert napi használatra nem is kell több, és elég megbízható. Használhatóság 9/10 - mert tudhatna többet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr1015313826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.11.22. 12:19:31

Én Ego akksival kezdtem Vivi Nova tankkal, aztán egy 40 wattos Vamo-nál azt hittem az a csúcs...
Viszont be kell látni, hogy alacsony ellenállású, dual tekerésű drótsodronyokat minimum két akksival (azok közül is nagy áramtűrésűvel) rendelkező készülékkel szabad kizárólag használni!

Az viszont nagyon nem mindegy mekkora.

Az enyémet kézben viszem az utcán, mert nem lehúzza a zsebem, hanem letépi :)))
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása