Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elektromos cigi vélemények, tesztek

2019. november 21. 10:20 - wasi

1. kazánom: Eleaf Lyche

20191120_165838.jpgMivel a Cuboid mini, bármilyen 510-es kazán tud fogadni, el kezdtem nézelődni a kazánok világában. Tetszett a felső levegős kialakítás (bár tesóm figyelmeztetett, hogy ez nem a legjobb), illetve újraépíthetőset kerestem, mert kezdtem ráérezni az ebben rejlő lehetőségekre, Aztán ajándékba kaptam is egy Eleaf Lyche-t, ami ezeknek a minimális követelményeknek megfelelt.

lyche_1_1.jpg

Szép és nem túl magas.

Kinézetre szép, elegáns, 22 mm-es, tehát a Cuboid minire is jól illett. Két gyári porlasztót adtak hozzá, ami között ott volt a már ismert 0.25-ös Notch coil és volt hozzá egy dual RBA fej is. A NC porlasztót kezdtem használni és eléggé tetszett, bár simán elkérte a 30-40 wattot, így a kis cuboid nem bírta csak 200 slukkig. A levegő a felső gyűrű tekergetésével állítható, bár ennek a szűkítése korántsem olyan jó. Teljesen kinyitva ok, félig elzárva is még használható, de aztán szűkebbre véve olyan mintha fals levegőt szívna. A porlasztó csak ég (hiába veszem lejjebb a teljesítményt), a szívás érzése meg kellemetlen, olyan mintha egy oldalt lyukas szívószállal próbálnád szürcsölni a málna szörpöt. 

lyche_2.jpg

Jól zár a Lyche felirat alatti betöltő nyílás, sose folyt.

A kazán jó íz visszaadású, de a gőz minőségével nem voltam megelégedve. Nem elég sűrű a gőz, gyenge a torokhatás, hiába próbálgattam a levegőt minden állásban. A leves töltése csak a legvékonyabb csőrös flakonokkal kényelmes, ami sokszor nem volt kéznél, de mivel felső levegős, soha nem szivárgott, nem folyatta tele a zsebem.

 lyche_9.jpg
Ennél vastagabb csőrű flakonnal is lehet, de nem érdemes próbálkozni. 

lyche_3.jpg

2 ml-es tartály, RBA, fej rész nyitott betöltő nyílással.

Aztán elővettem az aprócska RBA porlasztót. Azért aprócska, mert közel ugyan akkora mint a gyári porlasztó, de dupla tekerést kell beletenni. Single szűkítő nincs hozzá, mindenképp dual-ban kell használni. 28-as SS dróttal próbálgattam, amiből 2.5 mm-es magra lehet akár 8-at is tekerni, de a vékony drót miatt elég szűk volt az a teljesítmény tartomány, ahol használható. 15 w-on semmi, 20 w-on meg már égetett. Aztán 26-os SS huzalt próbáltam, de az lett vagy 0.25 ohm és 30 W-on se működött, ahol meg lett volna elég gőz, ott már égetett is. 26-os kanthal dróttal 0.4 ohm körül lehet megtekerni, ami 25 W környékén vállalható, de az meg ízre maradt el az SS dróttól és melegedett a kazán mint az állat.

lyche_4.jpg

Pici, túl pici.

Végül arra jutottam, hogy a felső levegőzés miatt egyszerűen nincs annyi hűtése a tekerésnek, hogy ahol már gőzölne rendesen, ott ne égjen. Ettől kezdve én ezt a rendszert el is vetettem, azóta sincs ilyen levegő vezetésű kazánom, mert se ízre, se gőzre nem az igazi. Illetve az RBA porlasztó nekem hajlamos volt nem érintkezni, de ezt annyival sikerült orvosolni, hogy nem tekertem be teljesen a fej részbe és úgy már jó volt.

A vattázása könnyű, csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túl vastagon benne, mert akkor a léjáratba nem tudjuk belevezetni és a palást szorulni fog amikor rátekerjük. Lehet úgy is vattázni, hogy nem vezetjük le oldalt a vattát, hanem vattagátat csinálunk a lévezető felett, úgy sem fog szörcsögni. Illetve a kilógó vattát, csak simán levágtam, ha mondjuk 3 mm-es maggal próbálkoztam.

lyche_5.jpg

28-as SS drót.

lyche_6.jpg

Oldalt levezetett vatta.

lyche_7.jpg

Jól néz ki, de mégse volt használható igazán.

Összességében nem nyerte el a tetszésem ez a kazán. Gyári porlasztókkal még úgy ahogy használható, de nem sokáig volt hadrendben nálam.

Pro:

  • Olcsó
  • Szép, elegáns, karcsú
  • Nem folyik

Kontra:

  • A gőz minősége nem jó, rossz a levegőzése
  • Nekem nem sikerült az RBA fejet használhatóan megtekerni
  • Nagyon keskeny a lé betöltő nyílás
  • Az RBA fej kicsi, és amúgy sem szerencsés az ilyen, amelyik a gyári porlasztó helyére megy, mert pl.: nem lehet leégetni a tekerést, ezért hetente újra kell tekerni

 Használhatóság 5/10 - mert gyári porlasztóval ok, de az RBA-val nem használható.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr2415309538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

High voltage 2019.11.22. 10:58:07

A Lyche kibontatlanul hever a fiókban.
Ezt nagyon benéztem.
Bocs!

Innentől nagyon extra kazán kell legyen, hogy felső levegőzésűt meg merjek kockáztatni.
Elektromos cigi vélemények, tesztek
süti beállítások módosítása